cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Komunikacija sa roditeljima


Uloga vaspitača

Naši vaspitači su odgovorni, pozitivni, kreativni i puni entuzijazma. Uživaju u radu sa decom, njihovom vaspitanju, razvijanju i sreći. Njihova uloga, kao vaspitača u Step by Step-u je da učenje pretvaraju u igru i istraživanje i da podržavaju decu u njihovom socijalnom, emotivnom, fizičkom i kreativnom razvoju.

Uloga roditelja

Roditelji/staratelji su glavni učitelji i uzori naše dece. Roditelji/staratelji neguju decu, njihovo razvijanje i rast od samog početka i najbolje poznaju svoje dete. Uloga roditelja/staratelja i saradnja sa vrtićem i vaspitačima je veoma važna u našem daljem radu i nezi deteta kao i zadovoljavanju njegovih individualnih potreba.

Postoje razni načini na koje roditelji/staratelji mogu da doprinesu i učestvuju u daljem razvoju svog deteta u vrtiću. Pričanje sa detetom o aktivnostima i boravku u vrtiću na kraju dana, informisanje o uspesima i napretku deteta, kao i praćenje tema i aktivnosti u vrtiću, su samo neki od načina da budete aktivni učesnik u razvoju Vašeg deteta u vrtiću.

Komunikacija

Veza između roditelja/staratelja i svih zaposlenih u Step by Step vrtiću nam je veoma važna i puno vremena provodimo kako bismo je doveli do najvišeg mogućeg nivoa. Poštovanje i saradnja između roditelja i vaspitača je apsolutno u korist dece. Sa roditeljima komuniciramo na puno načina.

  • Dnevni izveštaj – roditelji svakodnevno dobijaju dnevni izveštaj, kako bismo ih informisali o osnovnim dešavanjima, koja se odnose na njihovo dete, toga dana u vriću
  • Mesečni izveštaj – Mesečni izveštaj koji šaljemo e-mailom sadrži sve što se dešavalo u prethodom mesecu, kao i šta decu očekuje u tekućem. Sva bitna obaveštenja, aktivnosti, izleti i podsetnici se nalaze u toj formi izveštaja. Mesečni izveštaj vam šaljemo i na engleskom i na srpskom jeziku.
  • Mesečni kalendar – Mesečni kalendar koji šaljemo e-mailom sadrži sve važnije datume koji nas očekuju tokom tog meseca (npr, kada je Show and Tell, kada su specijalne aktivnosti, izleti, rokovi plaćanja, i td…). Mesečni kalendar vam šaljemo i na engleskom i na srpskom jeziku.
  • Oglasna tabla – Oglasna tabla u vrtiću sadrži sva aktuelna obaveštenja i novosti. Tu možete naći mesečni izveštaj, kalendar, raspored užina, jelovnik i ostale informacije bitne za vas.
  • E-mail komunikacia – redovna komunikacija vezana za boravak deteta u vrtiću obavlja se putem e-maila i po potrebi.
  • Roditeljski sastanci – Povremeno i po potrebi zakazujemo roditeljske sastanke kako bismo razgovarali o napretku deteta u vrtiću. Naravno, ukoliko roditelji imaju potrebu, uvek mogu i oni zakazati sastanak.